Haber

Bir ilk: Anne-kız uzaya gidiyor

İskoçya’daki Aberdeen Üniversitesi’nde öğrenci olan Anastatia Mayers ve annesi Keisha Schahaff, uzaya giden ilk anneler ve kızları olacak. Mayers ve Schahaff, Virgin Galactic’in ikinci ticari uçuşuna katılmak için bir çekiliş kazandı. Anne ve kızı da uzaya giden ilk Karayip halkı olarak tarihe geçecek.

Schahaff’ın çekiliş hikayesi, kızının bir vize sorununu çözmek için Antigua’dan Londra’ya giden Virgin Atlantic uçağında bir reklam görmesiyle başladı. Çekiliş için kayıt formunu dolduran Schahaff, “Aylar sonra öğrendim ki ilk 20’ye girmişiz, sonra da ilk 5’e girmişiz. Sonra piyangoyu biz kazandık dediler” diyor.

‘KAZANDIN, UZAYA GİDECEĞİN’

Virgin şirketler grubunun kurucusu Sir Richard Branson’ın bahçesinden kendilerini aradığını belirten Schahaff, müjdeyi nasıl aldığını şöyle anlatıyor: “Bütün ekip evime saldırdı ve ‘Sen kazandın, uzaya gidiyorsun’ dediler. .’” Mayers, İskoçya’da okumak için Karayipler’den ayrılma kararının uzaya seyahat etme fırsatını açtığını söylüyor.
18 yaşındaki “Aberdeen Üniversitesi’ni tesadüfen seçmeseydim ve vizemi almak için uğraşmasaydım, uzaya gitme şansımız olmayacaktı” diyor.

Felsefe ve fizik okuyan ikinci sınıf öğrencisi, İskoçya’da okumaya gelmenin hayatının en büyük kararlarından biri olduğunu söylüyor, ancak bunun “inanılmaz şeylerin olmasına yol açtığını” söylüyor. Mayers, uzaya giden en genç ikinci insan olacak.

İKİNCİ TİCARİ UZAY UÇUŞU

Amacının dünyanın kendilerine koyduğu tüm engelleri yıkmak olduğunu belirten Mayers, “Hayaliniz sizin hayaliniz ve kim ne derse desin bunu gerçekleştirebilirsiniz” diyor.
Anne ve kızı, Perşembe günü ABD’nin New Mexico eyaletinden havalanacak bir araçla uzay yolculuğuna başlayacak. Galactic 02 misyonu, Amerikan uzay şirketi tarafından düzenlenen ikinci ticari uzay uçuşu. Uçuş için açıklanan fiyat ise 450 bin dolardı. Galactic 01 görevi Haziran ayında gerçekleşti. 279.000 fit (85 km) yüksekliğe ulaştı. İkinci görevin de aynı rotayı izleyeceği düşünülüyor.

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’ne (NASA) göre, uzayın sınırı olarak kabul edilen 80 kilometreyi aşan bir uçuş uzay turizmi olarak sınıflandırılır. (BBC Türkçe)

haberhaliliye.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu